Добредојдовте на нашите веб-страници!

Вовед во најчесто користените прекинувачи за притисок

Прекинувачот за притисок е еден од најчесто користените компоненти за контрола на течноста. Ги има во фрижидери, машини за миење садови и машини за перење во нашите домови. Кога работиме со гасови или течности, речиси секогаш треба да го контролираме нивниот притисок.
Нашите апарати за домаќинство не бараат висока прецизност и висока стапка на циклус на прекинувачи за притисок. Спротивно на тоа, прекинувачите за притисок што се користат во индустриските машини и системи мора да бидат робусни, доверливи, прецизни и да имаат долг работен век.
Поголемиот дел од времето, никогаш не размислуваме за прекинувачи за притисок. Тие се појавуваат само на машини како што се машини за хартија, воздушни компресори или комплети за пумпи. Во овој тип на опрема, ние се потпираме на прекинувачите за притисок да дејствуваат како безбедносна опрема, аларми или контролни елементи во системот. Иако прекинувачот за притисок е мал, тој игра важна улога.

Прекинувачите за притисок на технологијата анстар сензор главно се поделени во следните категории за ваша референца

xw1-1

1. Вакуумски прекинувач за негативен притисок: Генерално се користи за контрола на притисокот врз вакуумската пумпа.

2. Прекинувач за висок притисок: Имаме специјално развиени и приспособени прекинувачи за притисок отпорни на висок притисок и сензори за притисок за клиентите кои имаат потреба, со максимален издржлив напон од 50 MPa. Според вашата различна опрема, ние ќе ги избереме соодветните производи за вас.

3. Прекинувач за низок притисок: Прекинувачот за низок притисок е многу чест во примената и има високи барања за толеранција.

xw1-3
xw1-2

4. Прекинувач за рачно ресетирање: Прекинувачот за рачно ресетирање е погоден за полуавтоматско работење. Тој е дизајниран со интеграција на висок и низок напон и може да го контролира притисокот на високонапонскиот крај и нисконапонскиот крај во системот истовремено.

5. Прилагодлив прекинувач за притисок: Притисокот на прекинувачот за притисок може да се прилагоди рачно за да ја достигне вредноста на притисокот најпогодна за опремата.

6. Прекинувач за притисок на пареа: Според параметрите за температура и притисок на пареата, ќе го избереме најсоодветниот прекинувач за притисок за вас.

САКАТЕ ДА РАБОТЕТЕ СО НАС?


Време на објавување: Сеп-08-2021 година