Добредојдовте на нашите веб-страници!

Колку типови на апликации има за прекинувачи за притисок?

Постојат три главни типа на прекинувачи за притисок: механички, електронски и отпорни на оган.

Механички тип. Механичкиот прекинувач за притисок главно се користи за дејство на динамички прекинувач предизвикан од чиста механичка деформација. Кога притисокот на механичкиот прекинувач за диференцијален притисок KSC се зголемува, различни компоненти за сензори за притисок (дијафрагма, мев и клип) ќе се деформираат и ќе се движат нагоре. Конечно, микропрекинувачот на врвот ќе се стартува преку механички структури како што е пружината на оградата за да излезе електричен сигнал.

Електронски тип. Овој прекинувач за притисок има многу предности. Прво, има вграден сензор за прецизен притисок за засилување на сигналот за притисок преку засилувач на инструменти со висока прецизност, а потоа собира и обработува податоци преку MCU со голема брзина. Општо земено, користи 4-битен лед за прикажување на притисокот во реално време, сигналот на релето излегува, а горните и долните контролни точки можат слободно да се постават, со мала хистереза, антивибрации, брз одговор, стабилност, доверливост и висока прецизност (точноста е генерално 0,5% FS, до ± 0,2096f. S) Целта е ефикасно да се заштити повтореното дејство предизвикано од флуктуација на притисокот со користење на поставката за разлика за враќање и да се заштити контролната опрема. Тоа е опрема со висока прецизност за откривање на сигнали за притисок и ниво на течност и за реализација на следење и контрола на нивото на притисок и течност. Се карактеризира со интуитивен електронски екран, висока прецизност и долг работен век. Удобно е да се постават контролните точки преку екранот на екранот, но релативната цена е висока и потребно е напојување Овој тип е многу популарен порано.

Тип отпорен на експлозија. Прекинувачот за притисок може да се подели на тип отпорен на експлозија и тип отпорен на експлозија. Опсегот на услугата е KFT прекинувач за притисок отпорен на експлозија (3 парчиња). Тие можат да се користат во експлозивни области и силна корозивна атмосфера. Тие исто така можат да обезбедат производи со различен притисок, диференцијален притисок, вакуум и температурни опсези. Вообичаените апликации вклучуваат електрична енергија, хемиска индустрија, металургија, котел, нафта, опрема за заштита на животната средина, машини за храна и други индустрии

Трите типа прекинувачи за притисок (сензори за притисок) се широко користени и често може да се забележат во нашиот живот.

САКАТЕ ДА РАБОТЕТЕ СО НАС?


Време на објавување: Сеп-08-2021 година